De Aga 60

De Aga 60 biedt alle culinaire mogelijkheden die de grotere Aga’s zo bijzonder maken, maar in een kleiner formaat, dus perfect voor een kleinere keuken, een appartement of zelfs op een woonboot.
Net als zijn grotere broers is dit compacte fornuis van gietijzer vervaardigd en gaart hij gerechten door middel van de stralingswarmte van het verwarmde gietijzer. Door deze manier van koken, garen gerechten gelijkmatig, blijven de smaken behouden en droogt het voedsel niet uit. De Aga 60 kun je naar behoeven in- en uitschakelen. Daardoor kun je het energieverbruik en de warmteafgifte in de hand houden, terwijl je toch van de voordelen van het koken met gietijzer kunt genieten.
De Aga 60 heeft twee gietijzeren ovens die onafhankelijk van elkaar in- en uitgeschakeld kunnen worden: een gecombineerde braad- en bakoven voor bereidingen op hogere temperaturen en een kookoven waarin gerechten kunnen koken of sudderen. De Aga 60 is er in twee uitvoeringen: Een model met een gaskookplaat en variant met een gecombineerde gietijzeren Aga-kookplaat.
Aga 60