In Emmen bevindt zich het Aga Museum. In dit museum vind je werkelijk van alles over de Aga. Niet alleen de geschiedenis van het Aga-fornuis krijgt hier een plaats, maar ook de rijke en gevarieerde geschiedenis die al vanaf 1899 loopt en meerdere landen, fabrieken e.d. bestrijkt. Allemaal in beeld gebracht met een schat aan foto’s.

Het museum is nu in het bezit van 2 AGA-cookers, één uit Enschede en een andere, helaas niet compleet, uit Nieuw Zeeland, ook bezitten wij een aantal kookboeken, waaronder het AGA basiskookboek en Het Grote Aga Menuboek. Het adres en meer informatie vind je op: www.aga-museum.nl.

Op de site staan enorm veel foto’s en tekeningen van de Aga, ook van hele oude modellen. Echt leuk om eens te snuffelen. Zo vind je er foto’s van allerlei oude en nieuwe Aga-modellen, afbeeldingen van boeken, oud reclamemateriaal, Aga cookware en nog veel mee.

Mocht je zelf nog spulletjes hebben waar het Aga-merk op staat, dan zou het Aga-museum daar erg blij mee zijn. Neem dan even contact op met Goos Braker, e-mail: aga.museum@gmail.com