Aga R7 met drie ovens

Brandstof

  • Volledig elektrisch.

Gebruik

  • De kookplaten kunnen tegelijkertijd en ook apart van elkaar verwarmd worden en ze zijn onafhankelijk van de ovens te bedienen.
  • De drie gietijzeren ovens worden tegelijkertijd verwarmd. Ofwel op de volledige temperatuur, ofwel op de Eco-stand. Ook is er een hoge- en een lage temperatuurstand, die respectievelijk 10 °C hoger en 10 °C lager is dan de normale temperatuurstand.
  • In de Eco-stand houdt het fornuis de warmte efficiënt vast en verbruikt zo min mogelijk energie zonder de behaaglijke Aga-warmte te verliezen. In de Eco-stand zakt de temperatuur van de braadoven, maar de andere ovens blijven ongeveer gelijk in temperatuur. Het duurt 3 à 3½ uur om het fornuis vanuit de Eco-stand op de normale kooktemperatuur te brengen.

Kookplaten

  • Beide kookplaten zijn binnen 10-12 minuten op temperatuur en klaar voor gebruik. Ook bij intensief gebruik loopt de warmte niet terug.
  • De hete plaat (links) wordt ongeveer 330 °C. Deze kookplaat wordt gebruikt voor alles wat een hoge temperatuur nodig heeft: snel water koken, roerbakken, toast maken, grillpanbereidingen, biefstuk aanbakken e.d.
  • De sudderplaat (rechts) wordt ongeveer 200 °C. De sudderplaat gebruik je voor gerechten waarvoor een lagere temperatuur gewenst is, zoals sauzen maken, eieren bakken en tosti’s bereiden. De sudderplaat kan ook rechtstreeks gebruikt worden als een plancha om bijvoorbeeld pannenkoeken te maken, coquilles te bakken of tortilla’s te verwarmen.

Braadoven

  • De braadoven (rechtsboven) heeft een temperatuur van 210-230 °C, afhankelijk van de plaats in de oven. Met de lage- of de hoge-temperatuurstand kan de temperatuur respectievelijk met 10 ℃ verlaagd of verhoogd worden.
  • Deze oven wordt gebruikt voor ovenbereidingen op hoge temperaturen, bijvoorbeeld groente roosteren, brood bakken of vlees aanbraden. De ovenvloer kan gebruikt worden als extra kookplaat en zorgt voor extra onderwarmte bij taarten en quiches, zodat blindbakken niet meer nodig is.
  • Het is geen probleem om zoete en hartige gerechten tegelijkertijd in de oven te bereiden: doordat de lucht niet circuleert, is er geen geur- en smaakoverdracht.

Bakoven

  • De bakoven (links beneden) heeft een temperatuur van ongeveer 160-180 °C. Met de lage- of de hoge-temperatuurstand kan de temperatuur respectievelijk met 10 ℃ verlaagd of verhoogd worden.
  • De temperatuur in de bakoven is geschikt voor allerhande gebak en ovenschotels. Ook bij deze oven kan de bodem gebruikt worden, bijvoorbeeld om een curry of bolognesesaus wat in te laten dikken.

 Kookoven

  • In de kookoven (rechts beneden) passen vier middelgrote pannen. In de kookoven wordt voedsel op de ‘Aga-manier’ gekookt, zonder kans op aanbranden. Ook is het mogelijk om in deze oven vis en fruit te pocheren, rijst te stomen of meringues te drogen. De oven is uitermate geschikt voor slow cooking-gerechten.
  • In de kookoven is het zo’n 110 °C. Met de lage- of de hoge-temperatuurstand kan de temperatuur respectievelijk met 10 ℃ verlaagd of verhoogd worden.

Afwerking

  • Aga-fornuizen worden nog steeds vervaardigd volgens dezelfde strenge eisen die de Aga zijn plaats hebben gegeven als het meest betrouwbare fornuis. Om het fornuis te maken wordt gesmolten ruw ijzer in mallen gegoten, elk gietsel wordt met de hand afgewerkt, ondergaat een warmtebehandeling op 800 °C en wordt schoongestraald.
  • Het gietijzer wordt van meerdere lagen email voorzien. Dit uiterst zorgvuldige proces zorgt ervoor dat de levensduur van de Aga niet in jaren, maar in decennia wordt gemeten.
  • De zijpanelen zijn zwart.
  • Kies het logo dat je het mooist vindt: Classic Script of Comtemporary.

Installatie

  • De bezorging, aansluiting en installatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd Aga servicebedrijf.
  • Voordat het Aga-fornuis wordt geplaatst komt het Aga servicebedrijf eerst op bezoek om de situatie te beoordelen.
  • Aansluitwaarde van de Aga R7-100: 3-fase krachtstroom 16A

Verdere informatie

  • Bij de Aga-R7-100 wordt standaard geleverd:

Een grote braadslede met grillrek

Een kleine braadslede met grillrek

Drie ovenroosters

Een bodemrooster

Een koude plaat (bakplaat)

Een toaster

Engelstalig kookboek

Een staalborstel

  • Afmetingen:

Breedte: 987 mm (houd bij inbouwen minimaal 2 mm vrij aan beide kanten)

Hoogte tot kookplaat: 915 mm.

Diepte exclusief handvaten: 698 mm

De inhoud van de ovens is 41 liter.

Diepte 495mm, breedte 325mm, hoogte 254mm.

Inbouwdiepte tot keukenkastjes: 670 mm

  • De Nederlandse Aga-importeur geeft twee jaar volledige garantie op het fornuis.
Geïnteresseerd in een Aga?