Aga eR7 met 5 ovens

Brandstof

  • Volledig elektrisch.

Gebruik

  • De kookplaten kunnen met behulp van het touch-screen bedieningspaneel tegelijkertijd en ook apart van elkaar verwarmd worden en ze zijn onafhankelijk van de ovens te bedienen.
  • De drie gietijzeren ovens (in het rechterdeel van het fornuis) kunnen onafhankelijk van elkaar verwarmd worden.
  • Aan de linkerzijde van het fornuis bevindt zicht een hotcupboard met daarin een slow-cooking-oven (bovenin), een warmhoudoven (onderin) en bovenop een warmhoudplaat. Deze worden gezamenlijk verwarmd met behulp van een knop aan de voorzijde, onafhankelijk van de drie gietijzeren ovens. De warmhoudplaat kan tegen meerprijs vervangen worden door een inductieplaat.
  • De Total Control kun je met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening programmeren voor twee kooksessies per dag, zeven dagen per week. Ook een handmatige bediening is mogelijk.
  • In de sluimerststand houdt het fornuis de warmte efficiënt vast en kun je genieten van de zachte omgevingswarmte. Vanuit deze stand zijn de ovens sneller op temperatuur. De sluimerstand geldt alleen voor de ovens, niet voor de kookplaten.

Kookplaten

  • Beide kookplaten zijn binnen 10-12 minuten op temperatuur en klaar voor gebruik. Ook bij intensief gebruik loopt de warmte niet terug. Er passen meerdere pannen op een kookplaat. Gebruik de kookplaten pas als ze volledig opgewarmd zijn.
  • De hete plaat aan de linkerkant wordt ongeveer 330 °C. Deze kookplaat wordt gebruikt voor alles wat een hoge temperatuur nodig heeft: snel water koken, roerbakken, toast maken, grillpanbereidingen, biefstuk aanbakken e.d.
  • De sudderplaat aan de rechterzijde wordt ongeveer 200 °C. De sudderplaat gebruik je voor gerechten waarvoor een lagere temperatuur gewenst is, zoals sauzen maken, eieren bakken en tosti’s bereiden. De sudderplaat kan ook rechtstreeks gebruikt worden als een plancha om bijvoorbeeld pannenkoeken te maken, coquilles te bakken of tortilla’s te verwarmen.

Braadoven

  • De braadoven (rechtsboven) kan met behulp van het touch-screen bedieningspaneel op vijf standen ingesteld worden: R6 tot en met R9 (de R staat voor roasting oven) voor temperaturen van 200-240 °C en op stand B4. Stand B4 is ongeveer 180 °C. Deze stand vind je ook weer als hoogste temperatuur in de bakoven terug.
  • Op de sluimerstand is deze oven 120 °C.
  • Deze oven wordt gebruikt voor ovenbereidingen op hoge temperaturen, bijvoorbeeld groente roosteren, brood bakken of vlees aanbraden / grillen.
  • De ovenvloer kan, met een bodemrooster erop, gebruikt worden als extra kookplaat en zorgt voor extra onderwarmte bij taarten en quiches.
  • In de ovens kunnen zoete en hartige gerechten tegelijkertijd gebakken worden: er is geen geur- of smaakoverdracht.
  • Het duurt ongeveer 45 minuten om R8 te bereiken vanaf koud en ongeveer 15 minuten vanaf de sluimerstand.

Bakoven

  • De bakoven (midden beneden) kan met behulp van het touch-screen bedieningspaneel op vier standen ingesteld worden : B1 tot en met B4 (de B staat voor baking oven) voor temperaturen van 140-180 °C.
  • Op de sluimerstand is deze oven 120 °C.
  • De temperatuur in de bakoven is geschikt voor allerhande gebak en ovenschotels.
  • Het duurt ongeveer 45 minuten om B4 te bereiken vanaf koud en ongeveer 15 minuten om op temperatuur te komen vanuit de sluimerstand.

 Kookoven

  • In de kookoven (rechts beneden) is het zo’n 110 °C.
  • In de kookoven wordt voedsel op de ‘Aga-manier’ gekookt. Er passen vier ruime pannen in. Ook is het mogelijk om in deze oven vis te pocheren of meringues te drogen.
  • Deze oven is uitermate geschikt voor slow-cooking. Gerechten zullen er niet in aanbranden.

Slowcook-oven

  • De slowcook-oven (boven in de hotcupboard) wordt ongeveer 120 °C. Deze oven gebruik je voor curry’s, pastasaus, suddergerechten etc. Als de kookoven in de zomer is uitgeschakeld, kan deze slowcook-oven als kookoven gebruikt worden, maar het resultaat zal iets anders zijn omdat dit geen gietijzeren oven is.
  • De slowcook-oven wordt samen met de warmhoudoven en de warmhoudplaat ingeschakeld met behulp van een knop aan de voorzijde. Het duurt ongeveer 45 minuten om de hotcupboard op te warmen.

Warmhoudoven

  • De temperatuur van de warmhoudoven is ongeveer 60 °C. In deze oven houd je eten warm zonder kwaliteitsverlies. Deze oven gebruik je ook om servies voor te verwarmen, schuimgebak te maken en voedingswaren te drogen, bijvoorbeeld tomaten of appelschijfjes.
  • De warmhoudoven wordt samen met de slowcook-oven en de eventuele warmhoudplaat ingeschakeld met behulp van een knop aan de voorzijde. Het duurt ongeveer 45 minuten om de hotcupboard op te warmen.

 Warmhoudplaat of inductieplaat

  • De eR7 met vijf ovens is voorzien van een warmhoudplaat of (tegen meerprijs) een inductieplaat met één zone.
  • De warmhoudplaat is ongeveer 60 °C en is geschikt als afzetplaats, om kopjes voor te verwarmen, voorwerpen te drogen en schotels warm te houden.
  • De inductieplaat heeft een zone van 23 cm doorsnede met een touch-and-slide control. De plaat is voorzien van een kinderslot, een timer en een boost-functie.

Afwerking

  • Aga-fornuizen worden nog steeds vervaardigd volgens dezelfde strenge eisen die de Aga zijn plaats hebben gegeven als het meest betrouwbare fornuis. Om een fornuis te maken wordt gesmolten ruw ijzer in mallen gegoten, elk gietsel wordt met de hand afgewerkt, ondergaat een warmtebehandeling op 800 °C en wordt schoongestraald.
  • Het gietijzer wordt van meerdere lagen email voorzien. Dit uiterst zorgvuldige proces zorgt ervoor dat de levensduur van de Aga niet in jaren, maar in decennia wordt gemeten.
  • De zijpanelen zijn zwart.
  • Kies het logo dat je het mooist vindt: Classic Script of Comtemporary.

Installatie

  • De installatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd Aga-servicebedrijf.
  • Voordat de Aga wordt geplaatst komt het Aga-servicebedrijf eerst op bezoek om de situatie te beoordelen.
  • Aansluitwaarde van eR7 met vijf ovens: 3-fase krachtstroom 16A plus 1 x 220 V.

 Verdere informatie

  • Bij de Aga wordt geleverd:

Een grote braadslede met grillrek

Een kleine braadslede met grillrek

Drie ovenroosters

Een koude plaat (bakplaat)

Een toaster

Engelstalig kookboek

Een staalborstel

  • Afmetingen:

Breedte: 1478 mm (minimaal 2mm vrij houden aan beide kanten bij inbouwen)

Hoogte tot kookplaat: 915 mm.

Diepte exclusief handvaten: 698 mm

Inbouwdiepte tot keukenkastjes: 670 mm

De inhoud van de oven is 41 liter. Diepte 495mm, breedte 325mm, hoogte 254mm.

  • De Nederlandse Aga-importeur geeft twee jaar volledige garantie op het fornuis.
Geïnteresseerd in een Aga?